Hund i hjemmet
Image source - Pexels.com
Går du rundt med en drøm om at have en hund med i en lejlighed? Men er i tvivl om lov og magt? Læs meget mere om kravene og dilemmaet lige HER!
Hund i hjemmet

Må din hund komme med i lejeboligen?

Du er måske stødt på mennesker, som har rynket bryn ved, at du har en hund, som du skal finde plads til i en lejebolig – men hvorfor være kritisk overfor det? Det er nemlig super forskelligt om hunde er tilladte eller ej.

Læs meget mere om det her i artiklen.

Er hunde tilladte?

Om hunde er tilladte i lejeboliger afhænger helt og aldeles af det specifikke sted. I nogle lejlighedskomplekser er det altså tilladt at have en hund, mens det er forbudt i andre boliger. I nogle lejeboliger er det endda begrænset med en maksimumvægt på en hund. Så du kan altså komme ud for, at man kun må have en hund på op til eksempelvis 10 kg.

lejemål

Hvordan ved jeg, om en hund er tilladt?

Om hunde er tilladte i boliger er meget forskelligt. Ofte vil du på kontrakten til lejemålet blive oplyst om hvorvidt det er tilladt at holde husdyr eller ej. Hvis det ikke er oplyst, kan du spørge udlejeren til råds, så vil de kunne give dig et svar på om det er tilladt eller ej.

Hvis du kigger efter lejeboliger på nettet er der ofte en kategori, som du kan sortere efter, for at få et overblik over om hunde er tilladte eller ej.

Er en hund hensynsfuld for naboerne?

Mange har en holdning til, om man bør have hunde med sig i lejligheder og andre lejemål eller ej. Hvis det på papiret er tilladt at have en hund med, så har naboerne i teorien ikke noget at skulle have sagt.

Ofte er det dog også sådan, at enten er hunde tilladt i hele lejlighedskomplekset eller ej. Så de samme vilkår gælder højest sandsynligt også for dine naboer.

Hvis du har en hund med i lejlighed, så kan det være en god idé med legetøj til hunde. På den måde afleder du hunden fra at ødelægge og bide i dørkarme, møbler osv. Det kan nemlig blive en dyr fornøjelse i et lejemål.

Selvom der er delte meninger om hunde i lejemål, så er det altså kontrakten og papiret der tæller. Så hvis du med sikkerhed ved, at du har en hund, der skal med, eller har planer om at anskaffe dig en hund. Så er det altså med at være opmærksom og gå efter et lejemål, som tillader hunde i boligen – ellers kan du få problemer.

Hund med legetøj

relaterede artikler

Du kan måske også være interesseret i

Hot daily news right into your inbox.