Hvordan kan jeg finde en lejlighed i København?

hvordan kan jeg finde en lejlighed tips og trix
Image source - Pexels.com
hvordan kan jeg finde en lejlighed tips og trix

Hvordan finder jeg en lejlighed København?

Sådan får du en leje lejlighed København og andre byer TIPS & RÅD

Inge ledige lejligheder, ingen bolig, intet leje kontakt? Det kan virke grænseoverskridende med det bedste er at ringe eller sende e-mail til udlejere.

Desværre er der ingen magisk metode, der garanteres at give dig et lejebolig. Men det kan lønne sig  at være insisterende.
At finde en lejlighed er blevet  vanskeligere. Boligmanglen spreder sig til flere og flere steder. Næsten halvdelen af landets kommuner opgiver, at de har en boligmangel og endnu mere mangler boliger i den centrale by f.eks København.

På samme tid er der kun et begrænset antal kommunale boligbureauer i landet. Det lyder muligvis lettere, end det er. Først skal du finde de forskellige ejendoms ejere og derefter registreres i deres forskellige køer, ringe og chatte eller se, når de lægger ledige lejligheder på Internettet osv.

 Unødvendigt kompliceret at finde lejlighed København og i danmark

– Du er nødt til at kigge til en jungle med forskellige køer. Som et resultat er det kun dem, der har tid og ved, hvor de skal se, der kan finde en lejlighed.

Det betyder også meget arbejde for udlejere. Mange spørgsmål til dagligt lyder sådan; Hvordan finder jeg en lejlighed København, Odense, Aarhus osv.

– Folk ringer hver eneste dag med forskellige spørgsmål og urealistiske forventninger. Det tager mig meget tid og energi for ejere af mindre ejendomme. – Lars, udlejere af ejendomme.

1 stor udfordring når folk søger efter hvordan finder man lejlighed København

Mange boligselskaber, både kommunale og private, synes, at det mest fair er at tilbyde en ledig lejlighed til den, der har stået længst i deres kø. Men køerne bliver hurtigt forældede.

Udlejere tager sig tid til at ringe den person, der er heldig, og får ofte svar på, at personen allerede har arrangeret et andet hjem.

Derfor skifter flere og flere mennesker til at belønne de mest aktive. En måde er at placere alle lejetilbud på internettet, og den, der først rapporterer interesse, får den første indtjening.

Derefter er det vigtigt at være opmærksom og ved computeren, når sådanne tilbud offentliggøres, for eksempel ved midnat eller tidligt om morgenen.

– På en måde bliver det også mere fair end hvis du bare går efter kø tid. Nu er chancen for at få en lejlighed hurtigt til dem, der har brug for den, kun du er aktiv og giver et godt indtryk. Synes Lars.

Hans tips er kort at sige, hvad du leder efter, straks acceptere, hvis der ikke er en sådan lejlighed – og ringe igen hver måned.

I Danmark kan du finde lejligheder her;

Søg efter lejebolig på disse portaler når du søger efter; Hvordan finder jeg en lejlighed København

4 tips i hvordan du finder en lejlighed København, Aarhus, Odense til leje

 1. Ejendomsmæglere sælger ikke kun lejligheder, men nogle gange tilbyder de også lejeboliger. Tjek også deres sider. En mulighed er at købe din egen lejlighed, hvis du har tilstrækkelig kapital. Jo før du begynder at lede efter boliger, jo bedre muligheder har du for at finde det bedst egnede hjem.

  Nogle gange er du stadig nødt til at nøjes med et alternativ, der måske ikke er det mest ønskelige, da det primært er under efteråret en hård konkurrence om lejlighederne i studios, og de unge skal flytte ind og starte deres studier. Det er muligt at se efter et nyt og bedre hjem, efter at studierne er startet.

 2. Kontakt private udlejere. Mange lejligheder, der lejes, ejes ikke af virksomheder eller kommuner, men af private, der ejer en ejendom, som de derefter lejer ud. Det kan være en god ide at forhøre sig om en sådan udlejer, præsentere dig og forklare din situation.

  Naturligvis ønsker udlejere at have så gode lejere som muligt, og hvis du formår at formidle et godt indtryk, kan udlejeren have dig i tankerne, næste gang en lejlighed bliver ledig. For at finde private udlejere kan du kontakte den kommune, hvor du bor for at spørge, om der er nogen boligmæglere. Du kan også søge på Google, kigge efter annoncer i lokalavisen eller slå op ad trapper for udlejers navn og kontaktoplysninger.


  Tip! Hvis du har svært ved at få en førstehåndsaftale, kan det være lettere at leje et hjem alternativt. Så er der et antal boligbureauer uden kø systemer, som du kan tage hjælp af.

 3. Gå og se lejligheden Når du har rapporteret interesse for en lejlighed til leje, er det udlejer, der beslutter, hvilken af de interesserede parter kan dukke op. Showet er din lejers mulighed for at besøge ejendommen, inden du beslutter, om du vil have lejligheden. Mange gange er displayet obligatorisk for dig at have chancen for at få førstehåndsaftale.
  Et tip er at gå på så mange visninger som muligt for lejligheder, du er interesseret i, for at øge dine chancer for at få et tilbud på et hjem. Husk dog, at boligbureauer kan have en begrænsning af, hvor mange gange du kan afvise kontraktstilbud, når du er på showet.

  Tip! Ved at acceptere så mange visninger som muligt øger du dine chancer for at få et førstehånds-kontraktstilbud.

 4. Udlejer kontrollerer dig som lejer. For at en udlejer kan tilbyde dig en lejlighed, skal du muligvis opfylde visse krav. Vær derfor parat til at præsentere de dokumenter og oplysninger, som udlejer kan anmode om. Du har brug for en bestemt årlig indkomst. Udlejer kan kræve, at du har en bestemt årlig indkomst i forhold til lejen. Hvis du skal bo sammen med en anden, bliver du i nogle tilfælde nødt til at tælle din indkomst.

  Undertiden kræves det også, at du har en fast indkomst et vist antal måneder fremover.

  Der kan tages en kreditoplysning. Mange udlejere ønsker at se på den fremtidige lejers økonomiske baggrund. Vær derfor forberedt på, at udlejer beder om at have en kreditrapport om dig. Du skal have gode bolighenvisninger. De fleste udlejere vil tjekke dine referencer fra tidligere hjem. Det er derfor godt at give kontaktoplysninger til en tidligere udlejer, når du leder efter en lejlighed. Du skal ikke have to førstehåndsaftaler.

  Det er helt lovligt at have flere hjem på samme tid, men udlejer antager, at du selv bor i den lejlighed, du vil leje. Derfor anbefales det ikke, at du har to førstehåndsaftaler, da udlejer kan se det som en grund til at opsige kontrakten. Det samme gælder, hvis du ejer et hjem i den samme by, som du vil leje en lejlighed til.

 5. Skriv kontrakt. Hvis du får tilbud om en førstehåndsaftale for en lejlighed, skal du acceptere ja for at leje lejligheden. Så skal du underskrive en lejekontrakt mellem dig og udlejeren.Det er vigtigt, at du og udlejer underskriver en skriftlig lejekontrakt. Som lejer har du ret til at modtage i henhold til lejeloven. Kontrakten skal angive, hvilken leje du betaler, hvad der er inkluderet i lejeprisen, hvor længe du vil være i stand til at leje lejligheden og hvilken opsigelsesfrist der gælder.

Hvis lejekontrakten er gyldig på ubestemt tid, skal kontrakten opsiges skriftligt for at den ophører med at gælde. Hvis der er et bestemt tidspunkt for, hvornår kontrakten udløber, udløber kontrakten automatisk på den angivne dato.

Sørg for at lejen for lejligheden er rimelig hvad ikke desperat, bare fordi at du søger; Hvordan finder jeg en lejlighed København

Som lejer betaler du ikke for vedligeholdelse af lejligheden selv, men betaler husleje for hjemmet og de andre tjenester, som udlejer står for.

Hvor du søger en lejlighed København skal du ikke accepterer at betale en leje, der overstiger den lovpligtige rimelige leje for leje af en lejlighed.

Den del af lejen, der udgør omkostningerne ved selve boligen, bestemmes på grundlag af det såkaldte nytteværdisystem og bestemmes normalt ved forhandlinger mellem lejersammenslutningen og boligselskabet. Du skulle derfor ikke være nødt til at betale mere i lejen, end det er rimeligt for din lejlighed. For mere information om, hvilken leje der er rimelig, kan du læse vores artikel om rimelig leje.

Du bør ikke købe en førstehåndsaftale når du søger; Hvordan finder jeg en lejlighed København. Dette medfører en større risiki

At købe en førstehåndsaftale sort er ikke ulovligt, men indebærer store risici. Hvis du køber kontrakten fra en anden lejer, risikerer du at miste kontrakten, hvis udlejer opdager den. Derudover er det en forbrydelse at sælge førstehåndsaftaler, både til udlejere og for lejere. Derfor modtager du sjældent en kvittering på købet, hvilket betyder, at du ikke kan få pengene tilbage, hvis sælgeren skulle ankomme.

Artikel af Emilie Foli

relaterede artikler

Du kan måske også være interesseret i

Hot daily news right into your inbox.