Opbevaringstid for fødevarer i fryseren – så længe forbliver maden frisk

Fresh frozen vegetables eco food, natur.
Image source - Pexels.com
Opbevaringstid for fødevarer i fryseren – så længe forbliver maden frisk
Frozen blueberries

Opbevaringstid for fødevarer i fryseren – så længe  forbliver maden frisk

Gad du vide hvor længe maden i fryseren forbliver frisk? Her er vores guide vedrørende holdbarheden af frosne fødevarer!


Opbevaring af fødevarer i fryseren er god på mange måder, men det er også nemt at glemme alt om de fødevarer, der er i fryseren – og derfor har vi samlet anbefalingerne for, hvor længe forskellige fødevarer kan opbevares i fryseren uden at blive dårlige.

Det er ikke farligt at spise mad, der har været i fryseren for længe, men kvaliteten og smagen kan forringes, samt tekstur og næringsværdi. For at være sikker på, om maden er god eller ej, anbefales det at lugte og smage maden.

Frysning er en smart måde at opbevare mad, brød og kager. Men jo mere fedt kager eller mad indeholder, jo kortere kan de opbevares i fryseren – på grund af fedtoverrysten.

Frys og optø din mad på den bedste måde


Frosne grøntsager i skåle. Det er vigtigt at have nok kulde i fryseren, 18 minus er den rigtige temperatur for fryseren. Det er vigtigt at køle maden før frysning det, netop for ikke at hæve temperaturen i fryseren, fordi maden kan blive dehydreret, hvis de opbevares i for høj temperatur.

Det er også smart at tø de frosne produkter op i køleskabet i et par timer, derefter optø produktet langsomt og beholde mere af sin væske.Tid til at renovere bordpladen? Sådan monteres drivboksen.

18 grader under nul – perfekt til fryseren
Det er en god idé at få fryseren sat til 18 grader minus. Det er netop fordi udviklingen af bakterier ikke kan vokse i 18 grader under nul eller koldere. Når du fornedler mad, bakterierne begynder at formere sig igen og næringsstofferne er ødelagt – derfor bør du ikke fryse maden for mange gange.

Anbefalinger af, hvor længe du kan opbevare madvarer i fryseren


Brød kan fryses i 6-12 måneder
Bløde kager og boller med en masse fedt bør ikke opbevares i mere end 3 måneder i fryseren.
Frugt og bær kan opbevares i fryseren i op til 12 måneder.
Grøntsager og svampe – disse også kan opbevares i op til 12 måneder
Hakket kød, charcuteri og røget varer (f.eks. hakket kød) op til 3 måneder i fryseren
Mager fisk (torsk) kan være i fryseren mellem 6-12 måneder
Fede fisk (laks) kan være i fryseren mellem 2-4 måneder
Svinekød (svinekød) op til 6 måneder
Magert kød (fileter eller vildt) op til 12 måneder
Fedtkød (oksekød høj) op til 6 måneder
Tilberedt mad mellem 3-6 måneder

relaterede artikler

Du kan måske også være interesseret i

Hot daily news right into your inbox.