Rengør opvaskemaskinen – 3 nemme trin!

Close-up of woman's finger pressing start button on dishwasher in the kitchen.
Image source - Pexels.com
Rengør opvaskemaskinen – 3 nemme trin!
fragment of kitchen

Rengør opvaskemaskinen – 3 nemme trin!

Vaskes maskinen ikke ordentligt? Er der mad og snavs tilbage, når programmet er færdigt? Så kan det være tid til at rengøre opvaskemaskinen – vi vil guide!Når du sætter snavsede tallerkener, skåle og bestik i opvaskemaskinen uden at rense det ud kontinuerligt, snavs og bakterier vil ophobes i det, og det vil stoppe vask helt ren.

Ingen ønsker at vaske op i en beskidt opvaskemaskine. Så længe mekanikken i din opvaskemaskine arbejde, er der også noget du behøver at acceptere.

– Sørg altid for, at der er rengøringsmiddel, skyllemiddel og salt i maskinen, så opvaskemidlet er helt optimalt. Ellers kan der dannes sæbeaflejringer, og vaskemidlet vil ikke fungere så effektivt,” 

Derudover rådgiver han om, hvordan man dræber bakterier:

“Når maskinen er færdig med at vaske op, er du velkommen til at lade tjenesten tørre ved høj temperatur, da den kan dræbe bakterier,” siger Michael René.

Hvis du også har sørget for at rengøre opvaskemaskinen, kan opvasken næppe være andet end skinnende ren.

 

Her er tre tips til effektiv rengøring af opvaskemaskinen:


  1. Tøm filteret for snavs og madrester. Skyl filteret med rengøringsmiddel og vand.
    Hvis din opvaskemaskine rammes hårdt af snavs, kan du hælde klorholdigt rengøringsmiddel eller sæbe i vaskemiddelrummet og køre tre 60-graders programmer efter hinanden. Derefter køre et program uden midler, at skylle maskinen grundigt.
  2. Tør skyllearmene af (kontroller, at der ikke er snavs), møbler og dækslet (selv kanterne).
  3. Hvis opvaskemaskinen skal afkalkes, kan du hælde to til tre spiseskefulde citronsyre pulver eller en til to deciliters af eddike i opvaskemiddel bakke og køre et kort program. Kør derefter et ekstra program for at skylle alle resterne væk.

relaterede artikler

Du kan måske også være interesseret i

Hot daily news right into your inbox.